Ajuntament de L'Hospitalet

Ciència i tècnica

RSS
 • Veure imatge de SOS informàtica (nova finestra)
  del 15 de setembre al 22 de desembre, de 10 a 13 h.
 • Veure imatge de SOS Informàtica (nova finestra)
  del 22 de setembre de 2018 al 22 de juny de 2019, a les 10h
 • Veure imatge de Taller d'iniciació a la impressió 3D (nova finestra)
  del 2 d'octubre al 11 de desembre, de 19 a 21h
  Bloc 1: Introducció al disseny en 3D amb programari lliure: introducció a la interfície. Moviments i ús d'ordres. Generació de formes a partir d'elements bàsics
  Bloc 2: Introducció a la impressió 3D. Antecedents de la impressió 3D. Programari de preparació d'arxius per a la impressió. Generació dels codis d'impressió. Conceptes bàsics per a l'ús d'impressora 3D
  Bloc 3: Projecte d'assimilació dels conceptes.

  INSCRIPCIÓ TANCADA
 • Veure imatge de Exposició : Viatge cap a l'Univers fosc (nova finestra)
  del 3 al 18 d'octubre
  El cel nocturn és ple d’imatges espectaculars que atrauen la nostra mirada i ens fan volar la imaginació. Tot i això, allà fora hi ha molt més del que podem veure, molt més per descobrir.

  Inauguració: dimecres, 3 d'octubre a les 19h.
 • Veure imatge de Cursos multimèdia 4t trimestre del 2018 (nova finestra)
  del 4 d'octubre al 13 de desembre
  La programació de cursos Clic per al quart trimestre de l’any, ja està a punt.

  La inscripció per als cursos començarà el dimarts 18 de setembre, a partir de les 15,30h, i es podrà fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.

  Es recomana a les persones participants seguir els cursos bàsics abans de fer la resta de cursos.
 • Veure imatge de Curs d'Astronomia: Una immersió ràpida. (nova finestra)
  del 4 d'octubre al 29 de novembre, de 19 a 20.30 h

  L’objectiu del curs és adquirir nocions bàsiques d’Astronomia, així com entendre els mecanismes que hi ha darrere dels diversos fenòmens astrofísics. La major part del curs serà de caràcter teòric tot i que es complementarà amb una sessió pràctica (si la meteorologia ho permet).

  INSCRIPCIÓ TANCADA
 • Veure imatge de Visites guiades a Torre Barrina (nova finestra)
  del 5 d'octubre de 2018 al 26 de juliol de 2019, 11h
  Els divendres a les 11h
  Has estat alguna vegada a les nostres instal·lacions? Vine a conèixer Torre Barrina, el Centre Municipal de Creació Multimèdia de L'Hospitalet, i motor de la Innovació social a la ciutat. Descobriràs el plató de TV, control de realització, estudis de ràdio i so, aules digitals,...
 • Veure imatge de Clic Júnior: Edició de vídeo amb Movie Maker (d’11 a 14 anys) (nova finestra)
  del 10 al 24 d'octubre, de 17,30 a 19,00h
  Aprendrem les utilitats d’aquest programa per a poder retocar i manipular els vídeos que fem amb els mòbils.

  Inscripcions: A partir del dimecres 19 de setembre, a les 15,30h, a la biblioteca o via formulari web (no disponible amb Internet Explorer).


  Dimecres, 10, 17 i 24 d’octubre, de 17,30 a 19,00h.
 • Veure imatge de Edita vídeos més espectaculars amb Adobe Premiere Pro (matins) (nova finestra)
  del 15 al 18 d'octubre, de 10 a 13h
  Inscripcions obertes a partir de l'1 d'octubre
  Editar vídeo és tot un art, i l'Adobe Premiere Pro és una gran eina per fer-ho! En aquest curs, aprendràs els fonaments bàsics sobre aquest programa, així com tècniques per editar de forma més curosa, artística i espectacular les teves pròpies creacions. No t'ho perdis!
 • Veure imatge de Dia Mundial De La Salut Mental (nova finestra)
  Dimecres, 17 d'octubre, 18:00 h
  Conferència: “Recerca clínica en salut mental. Avenços i nous reptes” 
  Taula rodona: “La família i la salut mental”
  Conferència:
  “Recerca clínica en salut mental. Avenços i nous reptes”
  A càrrec de:
  Dr. Josep Manuel Menchón, director científic de l’IDIBELL, cap del grup de recerca en Psiquiatria i Salut Mental de l’IDIBELL i cap del servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

  Taula rodona:
  “La família i la salut mental”
  Elisa Benítez, (Presidenta d’AFEMHOS), Vanessa Maeso (Coordinadora del Club Social El Roure), Jordi González, (Coordinador d’Infermeria de CASM Benito Menni), Catalina Ayala, (Coordinadora de l’USM “ICS”) Montserrat Balcells, (Directora del CSMIJ), Usuari de Benito Menni.
 • Veure imatge de El cor no oblida. Una història sobre l'Alzheimer (nova finestra)
  Dimecres, 17 d'octubre, 20 h
  Festival Ciència a escena! Pessics de Ciència
  Conferència teatralitzada on s'explica la situació d'Auguste Deter, que acabava de fer cinquanta anys quan va començar a sentir gelosia del seu marit. Aquest va ser el primer símptoma. El va seguir la pèrdua de memòria, cada vegada més gran, fins que un dia va sortir de casa i no va saber tornar. Quan va començar a cridar dient que la volien matar, la van ingressar a l'Hospital Psiquiàtric de Frankfurt on la va tractar el Dr. Alois Alzheimer. Activitat inclosa en el Festival Ciència a escena! Organitzat pel programa Pessics de Ciència.
 • Veure imatge de Clic 2. Vull conèixer millor el meu mòbil (nova finestra)
  del 18 al 25 d'octubre, de 10 a 13h
  Anirem descobrint les àmplies possibilitats que tenen els dispositius mòbils. Aprendrem a configurar-lo i a controlar l’emmagatzematge. Cal portar el telèfon.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 18 i 25 d’octubre, de 10 a 13h.
 • Veure imatge de Clic 7. Processadors de text III (nova finestra)
  del 18 al 25 d'octubre, de 15,30 a 17,30h
  Tercera i última part d’aquest curs. Acabarem de veure unes quantes funcions més del Word.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 18 i 25 d’octubre, de 15,30 a 17,30h.
 • Veure imatge de Nanoland (nova finestra)
  Dijous, 18 d'octubre, a les 20 h
  Festival Ciència a Escena! Pessics de Ciència
  Un espectacle on, a través de les emocions, parlem de conceptes abstractes com la nanociència o la quàntica. Nanoland és un espectacle per a tots els públics on es parla de la nanotecnologia i les seves aplicacions en la vida quotidiana. Mitjançant el teatre negre, el clown, la dansa, la manipulació d’objectes, la música, les titelles i la comèdia de l’art; l’espectacle compara el món "nano" amb les diverses disciplines escèniques perquè l’espectador vegi reflectit el que succeeix al món "macro" i al món "nano".

 • Veure imatge de Big Van Ciencia. Monòlegs científics (nova finestra)
  Divendres, 19 d'octubre, a les 20 h
  Festival Ciència a Escena! Pessics de Ciència
  El Centre Cultural Sant Josep a través del programa "Pessics de Ciència" organitza la primera edició del Festival CIENCIA, A ESCENA! Un festival dedicat a muntatges escènics, que tinguin la ciència o la tècnica com a base, fil conductor o argument principal. El festival se celebrarà els dies 17, 18, 19 i 20 d’octubre 2018.
  Big Van Ciència ens presenta unes històries científiques per difractar-se de riure. Què té de transgènic Spiderman? Com resisteixen els bacteris als antibiòtics? Quina és la ciència que s’amaga darrere d'un Gin Tonic, moderat, quan estem en una festa?
  Els Monòlegs Científics de Big Van Ciència responen aquestes i moltes més preguntes, ja que estan escrits i interpretats per persones dedicades a la ciència.
 • Veure imatge de El Nàufrag (nova finestra)
  Dissabte, 20 d'octubre, a les 12 h
  Festival Ciència a Escena! Pessics de Ciència
  El Centre Cultural Sant Josep a través del programa "Pessics de Ciència" organitza la primera edició del Festival CIENCIA, A ESCENA!

  Un festival dedicat a muntatges escènics, que tinguin la ciència o la tècnica com a base, fil conductor o argument principal. El festival es celebrarà els dies 17, 18, 19 i 20 d’octubre 2018.

  El Nàufrag
  Experiments per a tota la família

  Els nostres científics bojos que, després del seu naufragi en una illa perduda, expliquen als nens com van sobreviure mitjançant els seus enginys, aconseguint amb molta diversió que els nens s'apropin a la ciència i descobreixin les seves utilitats d'una manera molt lúdica i participativa. Posarem als nens els cabells de punta amb electricitat estàtica, transmetrem senyals elèctrics a través dels seus cossos, fabricarem flubber, farem desaparèixer l'aigua,  aprendrem a conservar l'escàs aliment…
 • Veure imatge de Experimentem amb Instagram (nova finestra)
  Dilluns, 22 d'octubre, de 18 a 20 h
  Inscripcions obertes a partir de l'1 d’octubre
  Guanya seguidors i promociona la teva marca. Descobreix les estratègies per captar visualment futurs clients.

  Tens un negoci, projecte o marca online i vols treure tot el suc a las possibilitats que t’ofereix Instagram? Treu el màxim rendiment a Instagram i converteix-lo en el millor aparador per al teu projecte o marca.

  Amb el periodista de Catalunya, Ràdio Albert Benet.
 • Foto CursVeure imatge de Smartphone +45 (nova finestra)
  del 25 d'octubre al 13 de desembre, de 18 a 20h
  Inscripcions obertes a partir del 4 d'octubre.
  Espai obert per conèixer millor les funcionalitats del teu mòbil i explorar les possibilitats que donen les xarxes socials.
 • Veure imatge de BITS: Aplicacions per a gent gran (nova finestra)
  Dijous, 25 d'octubre, 17:30 h
  Vols saber com et poden ajudar les aplicacions a la teva vida diària? Recordar la medicació, augmentar la mida del teclat, recordar aniversaris, visites mèdiques, etc.

  Cal inscripció prèvia.
 • Veure imatge de 4a Jornada Ludicomatemàtica a l'Hospitalet  (nova finestra)
  Dissabte, 27 d'octubre, 10.30 h
  Matemàtiques divertides per a tota la família
  Per quart any consecutiu s’organitza aquesta jornada a l’Hospitalet, què en les anteriors edicions va aplegar un públic familiar amb centenars de persones.
  Hi haurà activitats com  construcció de cúpules de Leonardo, Polydron gegant, joc de gratacels, trencaclosques, jocs d'estratègia,exposició cubs de Rubik  i molt més.
  Us convidem a passar un matí "tocant" les matemàtiques!
 • Veure imatge de Taller infantil: Moc Zombi (nova finestra)
  Dimarts, 30 d'octubre, 17:30 h
  En aquest taller, els nens i nenes descobreixen la millor recepta per a crear el seu propi Slime.
 • Veure imatge de Visió estratègica del Community Manager (nova finestra)
  del 5 al 12 de novembre, de 18 a 20h
  Inscripcions obertes a partir del 15 d'octubre
  Vols iniciar-te com a Community Manager? Vols gestionar Instagram, Twitter, Facebook i més xarxes, per a empreses? Doncs si és així, aquest és el teu curs!
 • Veure imatge de Clic 3. Introducció a la informàtica (nova finestra)
  del 8 al 15 de novembre, de 10 a 12h
  Pensat per a usuaris que no han tocat mai un ordinador. Aclarirem conceptes bàsics i començarem a fer servir l’ordinador.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 8 i 15 de novembre, de 10 a 12h.
 • Veure imatge de Clic 8. Microsoft Office vs. Open Office (nova finestra)
  Dijous, 8 de novembre, de 15,30 a 18,30h
  Sabrem què és l’Open Office, el compararem amb l’Office de Microsoft i de passada aprendrem què és el programari lliure.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 8 de novembre, de 15,30 a 18,30h.
 • Veure imatge de Exposició: Recordant Richard Feynman (1918-1988) (nova finestra)
  del 9 al 16 de novembre
  Amb motiu de la celebració del centenari del naixement de Richard Feynman, -premi Nobel de Física el 1965 pel seu treball en electrodinàmica quàntica-  el CRAI Biblioteca de Física i Química ens ha cedit aquesta exposició que va elaborar l'any 2013 amb motiu del 25è. aniversari de la seva mort. 
 • Veure imatge de Aprèn a crear còmics online (nova finestra)
  del 12 al 19 de novembre, 17:30-19:30h
  Si ets un apassionat  dels  còmics, tant que fins i tot t’agradaria dissenyar les teves pròpies historietes, no ho dubtis, al món online tens tot el que necessites i a la biblioteca t’ho ensenyem.
 • Fem RadioVeure imatge de Fem ràdio (nova finestra)
  del 13 al 15 de novembre, de 18 a 20 h
  Inscripcions obertes a partir del 23 d’octubre
  Vols experimentar les sensacions que es viuen a l’hora de fer ràdio? L’estudi de ràdio de Torre Barrina està a la teva disposició!
 • Veure imatge de Conferència: Els orígens del llenguatge en l'evolució humana (nova finestra)
  Dimarts, 13 de novembre, a les 19 h
  Qualsevol reflexió sobre els orígens i el desenvolupament del llenguatge no està lliure d’especulació. Malgrat les dificultats d’investigar l’evolució humana des d’una perspectiva psicològica, creiem que és necessari que les ciències del comportament contribueixin amb la seva mirada a la comprensió dels esdeveniments que ens van convertir en humans. L’objectiu d’aquesta conferència serà revisar i analitzar allò més significatiu que s’ha investigat en matèria de filogènesi del llenguatge i de la comunicació.
 • Veure imatge de Clic Jove: Scratch: Crea el teu propi videojoc (de 14 a 17 anys) (nova finestra)
  del 14 al 28 de novembre, de 17,30 a 19,30h
  Coneixerem l’Scratch i a partir d’aquí pensarem i programarem un petit videojoc personalitzat.

  Inscripcions: A partir del dimecres 17 d’octubre, a les 15,30h, a la biblioteca o via formulari web (no disponible amb Internet Explorer).


  Dimecres, 14, 21 i 28 de novembre, de 17,30 a 19,30h.
 • Veure imatge de Clic 9. Biblioteca virtual i aplicació XBM (nova finestra)
  del 15 al 22 de novembre, de 15,30 a 17,30h
  Per als usuaris que volen conèixer i aprofundir en els serveis virtuals de les biblioteques públiques. Veurem la web i l’aplicació per a mòbils.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 15 i 22 de novembre, de 15,30 a 17,30h
 • Veure imatge de Conferència: Tribut a Richard Feynman (nova finestra)
  Dijous, 15 de novembre, a les 19 h
  Richard Feynman ha estat una de les personalitats més brillants, carismàtiques i fascinants de la història de la ciència. Va guanyar el premi Nobel de Física el 1965 per les seves contribucions en el camp de l'electrodinàmica quàntica, va ser un visionari de la nanotecnologia, va participar en moments clau de la ciència com el Projecte Manhattan i, en paral•lel, va ser un gran professor i divulgador científic.
 • Veure imatge de BiblioLab: Dibuixem en 3D (nova finestra)
  Divendres, 16 de novembre, 17,30h
  Com funciona una impressora 3D? Coneixerem el seu mecanisme i la simularem a través d’un llapis 3D creant els nostres propis dibuixos amb volum. Podem dibuixar a partir de plantilles o bé deixar volar la nostra imaginació i inventar la nostra pròpia figura.

  Per a nens i nenes de 9 a 13 anys.

  Places limitades.
  Cal inscripció prèvia. Inscripcions, a la biblioteca o via formulari web (no disponible amb Internet Explorer), a partir del dimarts 23 d’octubre a les 15,30h.


  Divendres, 16 de novembre, a les 17,30h.
 • Veure imatge de Clic 4. Power Point (Intermedi) (nova finestra)
  del 22 al 29 de novembre, de 10 a 12h
  Segona part del curs iniciat a la primavera. Seguirem avançant i coneixent més funcions d’aquest programa per fer presentacions.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 22 i 29 de novembre, de 10 a 12h.
 • Veure imatge de Fes el teu podcast (nova finestra)
  del 26 de novembre al 3 de desembre, de 18 a 20:30 h
  Inscripcions obertes a partir del 5 de novembre
  Aprèn a produir el teu espai radiofònic online. Tens aficcions i ets un entès en elles?
  T'agradaria compartir els teus coneixements amb milions de persones? Doncs cercat un tema i vine al nostra taller de Podcast.
 • Veure imatge de Practiquem amb Photoshop (nova finestra)
  del 26 al 28 de novembre, de 18 a 20h
  Inscripcions obertes a partir del 5 de novembre
  Aprèn més sobre aquest programa que s'utilitza principalment per fer retocs fotogràfics. Aprofita aquestes sessions de laboratori artístic!
 • Veure imatge de Edita vídeos més espectaculars amb Adobe Premiere Pro (tardes) (nova finestra)
  del 27 al 29 de novembre, de 17.30 a 20.30h
  Inscripcions obertes a partir del 6 de novembre
  Editar vídeo és tot un art, i l'Adobe Premiere Pro és una gran eina per fer-ho! En aquest curs, aprendràs els fonaments bàsics sobre aquest programa, així com tècniques per editar de forma més curosa, artística i espectacular les teves pròpies creacions. No t'ho perdis!
 • Veure imatge de Conferència: Recerca i conservació dels goril·les de muntanya a Rwuanda (nova finestra)
  Dimecres, 28 de novembre, a les 19 h
  Ja fa més de 50 anys que la primatòloga Dian Fossey va començar l’estudi dels goril·les de muntanya a les muntanyes Virunga. Des d’aleshores han estat moltes les amenaces que ha sofert aquesta població, que l’han portada prop de l’extinció. Aquesta xerrada mostrarà quins són els esforços realitzats que fan possible que actualment encara puguem veure aquests grans primats al seu hàbitat natural, així com la importància de seguir fent-ne recerca. A més, s’explicarà quins projectes de recerca s’estan realitzant actualment, en particular l’estudi del desenvolupament i creixement d’aquests goril·les.
 • Veure imatge de Clic 10. Fem la felicitació de Nadal (Canva) (nova finestra)
  Dijous, 29 de novembre, de 15,30 a 18,30h
  Coneixerem i farem pràctiques amb el programa Canva, una eina que serveix per fer cartells. Aprofitarem les dates per intentar fer una felicitació de Nadal.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 29 de novembre i 13 de desembre, de 15,30 a 18,30h.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400