Ajuntament de L'Hospitalet

Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Dibuix i pintura (nova finestra)
  del 12 de setembre de 2017 al 12 de juliol de 2018
  Per experimentar i aprendre tècniques pictòriques, on el color i la forma són la base.
 • Veure imatge de Fotografia (nova finestra)
  del 2 d'octubre de 2017 al 20 de juny de 2018
  Per a totes a aquelles persones que volen començar el món de la fotografia creativa fent pràctiques des d’un començament.
 • Veure imatge de Cossos infralleus, exposició d’Aïda Andrés (nova finestra)
  del 30 de novembre de 2017 al 11 de febrer de 2018
  L’exposició és el resultat dels experiments amb la llum que l’artista va fer a l’Antàrtida
  La Fundació Arranz-Bravo presenta el treball d’Aïda Andrés sorgit de l’experimentació amb la llum durant una llarga residència a l’Antàrtida. L’obra se centra en els efectes lumínics en el paper, el gravat, la ceràmica i la fotografia. Andrés és la guanyadora del Premi d’Arts Visuals Eduard Arranz-Bravo.
 • Veure imatge de "Pedra i Ferro". Fotografies de Manuel Contreras i Teresa Canturri. (nova finestra)
  de l'1 de desembre de 2017 al 8 de febrer de 2018

  Són moltes les vegades que caminem pels carrers de l´Eixample sense adonar-nos de la bellesa que ens envolta.

  Si un dia us decidiu a mirar al voltant podreu comprovar que els edificis estan plens de mil detalls ornamentals creats per arquitectes, artistes i artesans.
  Per això hem volgut fixar la nostra mirada en aquest treballs i ensenyar-vos-els abstrets del seu conjunt com a treballs únics.

  La Pedra i el Ferro són una part molt important d’aquestes obres arquitectòniques i com apassionats del Modernisme us presentem la nostra particular manera de veure’l.

 • Veure imatge de Guinovart. Temps de cartells (nova finestra)
  del 12 de desembre de 2017 al 28 de gener de 2018
  Exposició commemorativa en el 10è aniversari de la seva mort, a mode de recorregut per l’univers cartellista de Guinovart. Recordant la seva última exposició, al Museu d’Història de Catalunya, donarà a conèixer l’importantíssim llegat de cartells que va fer, per a associacions, festes majors i per denunciar fets polítics, entre d’altres.
 • Veure imatge de 40 anys d’escalada del Club Muntanyenc L’Hospitalet (nova finestra)
  del 14 de desembre de 2017 al 4 de març de 2018
  Una exposició de fotografies per mostrar a la gent de L’Hospitalet i al socis més novells del club com van ser els inicis de l’alta muntanya i l’escalada a L’Hospitalet. Podrem veure, encara que en blanc i negre, les vestimentes i els materials emprats per aquells pioners.

  Inauguració: dijous, 14 de desembre a les 19.30 hores
 • Veure imatge de Exposició d’escultura:RECUPERART (nova finestra)
  del 9 al 26 de gener
  El títol de l'exposició "RECUPERART" resumeix la realització d'obres d'art amb materials reciclats.
  Des del 2012 fins al dia d'avui recupero objectes de diverses formes, procedències i mesures i amb ells realitzo obres d'art. Entre aquests materials podem trobar des de rodes de bicicleta, com a material més gran, fins a dents de cremallera com més petit.

  L'objectiu és donar a conèixer que amb aquests materials, acoblats i coberts moltes vegades amb pintura acrílica, queden dissimulats dins del context pictòric fent complex el fet de descobrir de quin materials està composta l'obra.

  Inauguració: 9 de gener a les 19.30 hores
 • Veure imatge de Exposició de figures geomètriques:Del pla al volum (nova finestra)
  del 9 al 26 de gener
  Carles Ferran Gozálvez us presenta diferents dissenys de figures geomètriques.
  Els models provenen d’un procés d’ideació a partir de lleis geomètriques, combinant l’estètica acolorida amb el disseny que permet muntar-les. Al costat de la figura 3D, hi ha de vegades el seu desenvolupament o projeccions que faciliten la seva comprensió i dibuixos gràfics que expliquen la seva generació.

  Inauguració i xerrada de presentació: dissabte 13 de gener a les 18 hores.
 • Veure imatge de Escultures d'un instant (nova finestra)
  del 9 al 25 de gener
 • Veure imatge de Exposició “SALVEM EL MAR” (nova finestra)
  del 10 al 29 de gener
  La sala d’exposicions del Centre Cultural Collblanc – la Torrassa acull aquesta exposició divulgativa i itinerant Salvem el mar, amb la qual l’Ong ADDA vol conscienciar dels problemes existents en els mars i oceans, convertits en les grans deixalleries del planeta i que afecten directament a la vida marina i a la humana.
 • Veure imatge de Exposició: "Visions de L'Hospitalet i voltants" (nova finestra)
  del 11 de gener al 5 de febrer
  Quan us planteu davant d’un dels quadres penjats no deixareu de veure el vostre barri, la vostra plaça, el vostre carrer. Però si tanqueu els ulls, segurament us vindrà a la ment allò de què potser mai no us heu adonat: el color i l’escalfor que també impregnen L’Hospitalet.
 • Veure imatge de Autopista 2018 (nova finestra)
  del 12 de gener al 29 de març
  La Tepekale comença l’any amb una exposició de tres artistes del grup 4, Barbier, l’espai d’art contemporani de Nîmes (França). La mostra s’emmarca en el programa d’intercanvis i projectes de la Xarxa europea Kanîbal’Hopox, de la qual el TPK és membre fundador.
 • Veure imatge de Mon corps, mon esprit, l’exposició d’Àngels Ribé a la galeria Ana Mas Projects (nova finestra)
  del 13 de gener al 9 de març
  Ana Mas Projects presenta Mon corps, mon esprit una exposició de l’artista conceptual catalana Àngels Ribé. La mostra està constituïda per un conjunt de peces que recullen un diàleg entre el treball més recent i l’obra feta entre les dècades de 1970 i 1980. A la mostra l’artista cristal•litza a través d’imatges fotogràfiques, problemàtiques de l’esperit i del cos, una dualitat que s’ha manifestat constantment des dels inicis de la seva carrera.
 • Veure imatge de Taller i Activitats CCBG (nova finestra)
 • Veure imatge de Fes la teva pròpia llibreta-album (nova finestra)
  del 16 de gener al 3 d'abril, 19 h
  Taller d'enqüadernació
  Impartit per Lito Morales
  En aquest taller aprendrem les tècniques bàsiques de l'enquadernació artesanal. Crearem les nostres pròpies llibretes amb diferents tipus de cosits: llibres de tapa dura, cosit europeu, enquadernació japonesa, etc.
  Podràs crear un àlbum de fotos, una agenda, un quadern de viatges, un llibre o una llibreta única feta a mà de forma creativa i original.

  Us podeu inscriure trucant al 93.403.26.50 o enviant un correu a ccultural.labobila@l-h.cat
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (Nivell avançat) (nova finestra)
  del 22 de gener al 12 de març, de 19 a 21h

  Aquest curs està recomanat per a aquells que ja hagin assistit al curs d’Iniciació , ja que donarem per coneguts els principis, material i tècniques bàsiques en restauració. Tot i que també es donaran informacions teòriques sobre les vostres peces (habitualment ampliacions de temes ja donats), les classes seran eminentment pràctiques.

  INSCRIPCIÓ ON-LINE
 • Veure imatge de Exposició Argo (nova finestra)
  del 23 de gener al 18 de febrer
  Hibridacions i contextos | Projecte en col·laboració
  Argo és el projecte de col·laboració entre l'Escola d'Art i Superior Serra i Abella de L'Hospitalet i el Centre d'Art Tecla Sala, en el marc del programa Hibridacions i contextos que promou la col·laboració entre els centres d'art i les escoles d'art i disseny de Catalunya.
 • Veure imatge de Exposició: 100 venus i altres dones (nova finestra)
  del 23 de gener al 15 de febrer
  «100 venus» (Reliquiaris profans)
  100 venus vol ser una reflexió sobre el rol de les dones a través de la història de l’art. Les dones presentades com a models o com a verges. Les dones com a joietes exhibides, sense cap més demanda que la de ser guapes, i de correspondre als «cànons» de cada època. Avui dia, les actrius i top models serien les «venus» de la nostra època.
  Presentades dins de llaunes de sardines fan pensar en els reliquiaris, o en les capses de joies, just com un objecte agradable.
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (Nivell I) (nova finestra)
  del 24 de gener al 14 de març, de 19 a 21 h
  Ets una persona amant de la decoració, de les manualitats o del bricolatge? Vols recuperar un moble vell de la família, comprat o fins i tot rescatat?
  En aquest curs, entraràs en contacte amb el món de la restauració/customització de manera
  eminentment pràctica, però també donarem petites càpsules teòriques sobre els principis de
  restauració i el seu procés pas a pas, perquè et sentis còmode. El primer dia rebràs un dossier
  amb els continguts bàsics del curs i farem una presentació molt útil a les eines, materials, productes que usarem més habitualment.

 • Veure imatge de Fotografia de l'exposició. Autor: Antonio Lafuente (nova finestra)
  del 24 de gener al 25 de febrer
  Exposició de 40 fotògrafs que, al llarg de les seves carreres, s'han aproximat al món de la pantalla gran amb un enfocament molt particular. Les fotografies s'han seleccionat segons la creativitat del mitjà, l'admiració i l'empatia que provoca l'espectacle cinematogràfic.
 • Veure imatge de Cecilia de Val. Origami girl, 2008. (nova finestra)
  del 25 de gener al 6 de maig
  Fotografia contemporània colección olorVISUAL
  L’exposició consta d’una selecció d’obres d’autors nacionals i internacionals representatius de la fotografia contemporània agrupades temàtica i estèticament: espais fabrils; paisatges construïts, naturals, habitats; color i records.

  Per a cadascun d’aquests ambients s’han creat essències que responen a associacions entre allò visual i allò olfactiu, proposant una experiència única per als sentits.
 • Veure imatge de Taller de joieria creativa (nova finestra)
  del 25 de gener al 22 de març, de 19.30 a 21.30 h
  El taller vol donar a  conèixer diferents tècniques de la joieria contemporània i , gràcies a elles, desenvolupar la creativitat individual amb el metall com a mitja d’expressió. Va adreçat a persones d’ entre 16 i 70 anys amb ganes de crear objectes contemporanis i de passar-s’ho bé; amb ganes d’experimentar amb nous materials i de fer-se un complement del tot personalitzat. Una joia exclusiva i molt viscuda per cada participant.
  PLACES COMPLETES. Inscripcions a llista d'espera.
 • Veure imatge de Cartell Mon Feijóo (nova finestra)
  del 25 de gener al 23 de febrer
  Em dic Mon Feijóo i el meu camí pel món visual va començar fa molt temps però es va professionalitzar quan vaig estudiar Imatge i So allà per l'any 2000. 
 • Veure imatge de Exposició: Belladona, de Felip Alba Invernot (nova finestra)
  del 25 de gener al 15 de febrer
  Cànon de bellesa, arquetips, imatge, moda, eterna joventut, feminitat, opressió, patriarcat, càrrega familiar, emancipació... Una reflexió pictòrica sobre les contradiccions de la societat actual prenent com a protagonista la figura de la dona.
 • Veure imatge de Los sustitutos (nova finestra)
  Dijous, 25 de gener, 11:30h
  Emmarcat dins del tema "CIÈNCIA I FUTUR", dijous 25 de gener a les 11.30h, projectarem la pel·lícula "LOS SUSTITUTOS", de Jonathan Mostow, comentada per Jordi Ojeda, de la Universitat de Barcelona.
 • Veure imatge de Exposició de dibuix:Al natural (nova finestra)
  del 30 de gener al 23 de febrer
  de Fran Mariscal Mancilla
  Dibuixar al natural consisteix a plasmar sobre el paper a un model (del sexe, complexió, raça o edat que sigui) en una sèrie de posis que tenen una durada limitada, en general cinc o tres minuts, en altres ocasions la nostra labor serà reproduir una sèrie de passos i moviments al ritme d'alguna cançó que permeti al professional dansar al seu aire.
  La meva intenció amb aquesta exposició, és mostrar alguns dels centenars de dibuixos que s'arriben a fer en 3 o 4 anys durant aquestes sessions i com, experimentar amb altres tècniques, em va il•luminar per generar obres una mica millors que les d'ahir, i una mica pitjors que les de demà.

  Inauguració: 30 de gener a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Toca Tecla (nova finestra)
  del 30 de gener al 15 de febrer
  Activitat independent a les exposicions en la que els participants s’adrecen directament a l’espai taller, sense visita prèvia comentada. L’activitat consisteix a fer un exercici pràctic, amb l’objectiu d’oferir una via d’expressió i aprenentatge i apropar el públic als processos de creació.
 • Veure imatge de Laboratori de creativitat fotogràfica. 2a edició (nova finestra)
  del 31 de gener al 7 de febrer, de 18 a 21h
  Inscripcions obertes a partir del 10 de gener
  Els participants seran convidats a crear un projecte col·laboratiu que tingui una sola regla: que sigui alguna nosa nova, diferent!
 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom (nova finestra)
  de l'1 de febrer al 22 de març, de 19 a 21 h
  Curs teòric/pràctic adreçat a qui vulgui adquirir coneixements  bàsics de fotografia. Gràcies al control dels conceptes fonamentals aprendrem a treure el màxim profit de la nostra càmera mitjançant l'estudi de tots els seus paràmetres: diafragma, obturació, sensibilitat, profunditat de camp, flaix, ...

  INSCRIPCIÓ ON-LINE
 • del 6 al 28 de febrer
  Mostra fotogràfica d’un viatge als camps de concentració d’Auschwitz.
  A càrrec de Bernat Garcés, veí de L’Hospitalet.
 • Veure imatge de Colección OlorVISUAL © Magdalena Correa (nova finestra)
  del 20 de febrer al 25 de maig
  Activitat educativa al voltant de l'exposició
  Visites i tallers sinestèsics en relació als temes que tracta l'exposició: essències i fotografia contemporània.
 • Veure imatge de Crea el teu portafoli fotogràfic en Behance (nova finestra)
  del 21 al 28 de febrer, de 18.30 a 20 h
  Inscripcions obertes a partir del 31 de gener
  Si pertanys al món creatiu aprèn a crear el teu portafoli fotogràfic, una bona carta de presentació que t’ajudarà a donar visibilitat al teu talent.
 • Veure imatge de Taller: Reciclart (nova finestra)
  Dimecres, 21 de febrer, 18 h
  El reciclatge d’objectes i materials descartats, amb una mica de fantasia, pot donar vida a
  complements de moda únics.

  A càrrec de Silvia Ferrari
 • Veure imatge de Exposició de fotografíaEl pecat de ser vídua a l'Índia (nova finestra)
  del 27 de febrer al 23 de març
  En la cultura hindú les vídues són símbol de mal auguri.
  Una vídua a Índia, vestirà de blanc per la resta dels seus dies. Embolicada en una tela sense cosir, portarà cendra en el front, li arrencaran els ornaments, li despullaran de totes les possessions i estatus social, solament podrà menjar una vegada al dia i serà repudiada per la seva pròpia família.
  A uns 150 quilòmetres de Delhi es troba la ciutat sagrada de Vrindavan. Ara se la coneix com la ciutat de les vídues ja que hi viuen unes 20.000, la majoria en condicions d'extrema pobresa.

  Inauguració: 27 de febrer a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Exposició d'escultura ceràmicaAcolorint volums (nova finestra)
  del 27 de febrer al 23 de març
  La Laura Álvarez Keller, en aquesta exposició, presenta representacions de figures humanes i animals en les quals intenta portar a la tercera dimensió el món de la pintura en el qual ha treballat durant tota la seva vida.

  Per a ella són dos mons complementaris, el de la pintura i el de la ceràmica, amb infinites possibilitats que espera poder desenvolupar en el futur proper.

  Inauguració: 27 de Febrer a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Pepe Espaliú, Montse Cosidó. Les mains sales, 1975. (nova finestra)
  del 8 de març al 3 de juny
  Barcelona - l'Hospitalet | 1975-1988-1993
  Pepe Espaliú (Còrdova, 1955 - Madrid, 1993) va ser un dels artistes més destacats de la generació espanyola dels vuitanta. Pintor, escultor, dibuixant i escriptor, va desenvolupar una obra coherent i significativa relacionada molt estretament amb la reflexió sobre la pròpia identitat. Al seu treball se li deu una de les més profundes conceptualitzacions de la vivència de la SIDA, malaltia motiu de la seva defunció i amb la qual va dialogar amb valentia en el plànol artístic i sobre la qual va produir algunes de les seves obres més importants.
 • Veure imatge de Tastet creatiu: pintura decorativa, chalk paint (nova finestra)
  Dimecres, 21 de març, de 17 a 21h

  No fas més que sentir a parlar de la pintura chalk paint i de les seves
  meravelloses propietats? Aprèn i experimenta que hi ha del cert i que no en aquesta pintura.
  Coneix les possibilitats que pots trobar en el mercat. Crea de zero la teva pròpia chalk  paint amb una recepta casolana, reciclant pintura vella.

  Comprovaràs que decorar, recuperar i personalitzar objectes no té perquè resultar car
  Està adreçat a qualsevol persona amb interès per la decoració, les manualitats i la
  recuperació d’objectes vells i  reciclats.

  No cal coneixement previ.

  INSCRIPCIÓ ON-LINE
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400