Ajuntament de L'Hospitalet

Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Ciutat i lluita. Fotografies d’Esteve Lucerón (nova finestra)
  del 6 de setembre al 28 d'octubre
  Fotografies de l’Esteve Lucerón a l’Hospitalet, en especial el barri de La Florida, entre els anys 1948 i 1980. Retrat d’aquella ciutat, tot mostrant la cruesa d’uns barris infradotats, de la vida al carrer, de la força col·lectiva i veïnal en la demanda d’equipaments i solidaritat davant la crisi econòmica que feia estralls als anys 80.

  Inauguració dijous 6 de setembre a les 19:30 h.
 • Veure imatge de Activitats CCBG (nova finestra)
 • Veure imatge de Exposició Jugar com una fruita no és jugar. Alejandro Palacín-Mònica Planes (nova finestra)
  del 26 de setembre al 25 de novembre
  Jugar com una fruita no és jugar, de Mònica Planes (1992) i Alejandro Palacín (1989), és la primera mostra com a tàndem creatiu dels dos artistes residents a l’Hospitalet. Planes i Palacín parteixen d’una recerca entorn dels espais d’oci i els objectes quotidians per reflexionar sobre les diferències entre utilitzar i jugar.

 • Veure imatge de Ya no hay nada sólido, todo se desvanece (nova finestra)
  del 26 de setembre al 26 d'octubre
  Ya no hay nada sólido, todo se desvanece és la proposta expositiva que presenten Benxamín Álvarez i Agustín Fructuoso en el marc del Barcelona Gallery Weekend i ubicada a l’espai Tepekale. La mostra remet a un sentiment d’experiència personal on passat i present es relacionen.
 • Veure imatge de Exposició de pintures: “Sensaciones” (nova finestra)
  del 26 de setembre al 22 d'octubre
  Carlos Clemares, veí del barri de la Torrassa i d’ofici formador ocupacional esdevé, al llarg dels anys, un entusiasta aficionat  a diverses disciplines com murals de trencadís, manualitats, maquetació i, en un lloc preferent, la pintura. Benvinguts a les Sensacions de colors!

 • Veure imatge de Invoice. Jaume Pitarch (nova finestra)
  del 27 de setembre al 4 de novembre
  Tecla Sala | Produccions
  Invoice és una instal•lació de vídeo on tres cantants interpreten una adaptació del cant gregorià O Virgo Splendens, substituint el text original per l’enumeració de les factures emeses durant el procés de realització de l’obra.
 • Veure imatge de Exposició:  “Matèria Primera” (nova finestra)
  del 27 de setembre al 31 d'octubre
  El Museu d'Art Brut presenta aquesta exposició comissariada pel crític i historiador de l'art Jordi Garrido. Matèria Primera proposa un recorregut a través de la representació facial dins la col•lecció del MAB. Des de punts de partida molt diferents, els artistes conflueixen en un llenguatge visual comú: el rostre humà.
 • Veure imatge de Merletti (nova finestra)
  del 2 al 23 d'octubre
  Us presentem aquí una selecció d’imatges del fons Merletti de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC. Moltes d’aquestes fotografies van ser utilitzades en el seu dia per il·lustrar el fet esportiu en la premsa especialitzada de l’època.

  Coproduïda per IEFC i el Club Lleuresport.

 • Veure imatge de Exposició del col•lectiu Hate Lovers (nova finestra)
  del 3 d'octubre al 16 de novembre
  Hate Lovers és un col•lectiu d'artistes de diferents disciplines: grafit, il•lustració, street art, tatuatge i fotografia, entre d’altres. Format a Barcelona i integrat només per dones artistes amb l'objectiu d’aconseguir l’empoderament de la dona als camps creatius a través de diferents projectes.
 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom (nova finestra)
  del 4 d'octubre al 29 de novembre, de 19 a 21 h

  Curs teòric/pràctic adreçat a qui vulgui adquirir coneixements  bàsics de fotografia. Gràcies al control dels conceptes fonamentals aprendrem a treure el màxim profit de la nostra càmera mitjançant l'estudi de tots els seus paràmetres: diafragma, obturació, sensibilitat, profunditat de camp, flaix, ...

  INSCRIPCIÓ TANCADA
 • Veure imatge de Taller de joieria creativa (nova finestra)
  del 4 d'octubre al 15 de novembre, de 19.30 a 21.30 h
  El taller vol donar a  conèixer diferents tècniques de la joieria contemporània i , gràcies a elles, el desenvolupar la creativitat individual amb el metall com a mitja d’expressió. Va adreçat a persones d’ entre 16 i 70 anys amb ganes de crear objectes contemporanis i de passar-s’ho bé, amb ganes d’experimentar amb nous materials i de fer-se un complement del tot personalitzat. Una joia exclusiva i molt viscuda per cada participant.

  INSCRIPCIÓ TANCADA
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (nova finestra)
  del 8 d'octubre al 26 de novembre, de 19 a 21 h
  Per restaurar o customitzar un moble no cal tenir una gran habilitat manual ni cap talent ocult. En aquest taller aprendràs tot el que necessites, ja sigui aplicant les tècniques i materials tradicionals (estucs, anilines, goma laca, cera...) o les tècniques decoratives més de moda (chalk paint, decapé, decoupage, stencil...)

  INSCRIPCIÓ TANCADA

 • Veure imatge de Taller de paper vitrificat (nova finestra)
  del 9 d'octubre al 11 de desembre, 19 h
  impartit per Estela Torra
  En aquest taller aprendrem a tractar al paper de seda la transparència i aparença del vidre i la resistència i flexibilitat del plàstic.
  Amb ell es poden crear llums , guarniments , joies i innombrables objectes , solament limitats per la nostra creativitat.
 • Veure imatge de Mujeres Libres (1936-1939). Precursoras de un mundo nuevo (nova finestra)
  del 9 al 28 d'octubre
  Exposició que tracta de recuperar la història oblidada de l'organització Mujeres Libres, una agrupació femenina sorgida en el si del moviment llibertari durant l'any 1936, el propòsit de la qual era unir a les dones de classe obrera per a lluitar per llur emancipació.

  Inauguració dimarts 9 d'octubre a les 19 h.

 • Veure imatge de Visita comentada a l’exposició 'Ya no hay nada sólido, todo se desvanece' (nova finestra)
  Dilluns, 15 d'octubre, 19 h
  L'artista Agustín Fructuoso ens proposa una visita acompanyada i comentada a l'exposició 'Ya no hay nada sólido, todo se desvanece', d’Agustín Fructuoso i Benxamín Álvarez, que actualment pot visitar-se a la TePeKaLe.
 • Veure imatge de Exposició: " Miguel siempre a la contra" de Miguel Segovia (nova finestra)
  del 16 d'octubre al 16 de novembre
 • del 16 d'octubre al 16 de novembre
  Miguel entiende la creación artística como fruto de la inquietud, la curiosidad y, a la vez , producto del juego y el azar.
 • Veure imatge de Exposició de pintures: " NUEVOS PROYECTOS" d'Anna Sànchez i Rosario Agudo (nova finestra)
  del 16 al 30 d'octubre
  Inauguració: dimarts 16 d'octubre de 2018 a les 19h.
  A partir del 16 d'octubre de 2018, s'inaugura a la sala d'exposicions del Centre Cultural Sanfeliu una nova exposició de pintures titulada: "NUEVOS PROYECTOS".  Les autores d'aquestes magnífiques pintures son l'Anna Sànchez i la Rosario Agudo, integrants ambdues, del taller de dibuix i pintura que s'imparteix (a càrrec de l'Associació Sanfeliu Multicultural) al Centre Cultural de Sanfeliu.
 • Veure imatge de Esteve Lucerón i el documentalisme. Visita guiada (nova finestra)
  Dijous, 18 d'octubre, 20.30 h
  Visita nocturna comentada per Maria Teresa Moreno López, comissària de l’exposició. La mostra d'Esteve Lucerón s’enquadra en l’estil fotogràfic del documentalisme, un tipus de fotografia sense artificis, que busca centrar-se en les situacions quotidianes, però buscant una visió de llarg recorregut, quasi antropològica.
 • Veure imatge de Out.Side 2018 (nova finestra)
  del 20 d'octubre al 24 de novembre
  3ª edició del cicle de noves músiques als centres d'art
  Sota la coordinació de Luis Codero Pouzo, el cicle ofereix un programa de concerts experimentals en diversos centres d'art, entre ells: Arts Santa Mònica, Centre d'Art la Panera, Fàbrica de Creació Fabra i Coats (Barcelona), Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre i el Centre d'Art Tecla Sala.

  El programa es va iniciar el passat mes de febrer a Barcelona i Amposta, respectivament, amb un concert monogràfic del compositor suís Beat Furrer. Els concerts de la temporada tardor-hivern s'inicien aquest Octubre al Centre d'Art Tecla Sala amb la col•laboració dels ZA! i els alumnes de l'EMMCA el duo Erica Wise i Lluïsa Espigolé entre d'altres.
 • Veure imatge de Exposició de dibuixos i pintures: "Viatge als sentits", de Blue3 (nova finestra)
  del 25 d'octubre al 15 de novembre
  Exposició del col·lectiu Blue3 format per tres artistes plàstiques especialitzades en diferents disciplines. El punt d'unió d'Alicia Ripoll, Cuca Celdrán i Ivana Sasot és la passió i els sentiments que les produeix crear. La mostra recull el treball conjunt i un tast d'obres individuals.
 • Veure imatge de Eugenio Ampudia (nova finestra)
  del 9 de novembre de 2018 al 2 de juny de 2019
  I tu què has fet per l’art?
  L’exposició «Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?» aplega un conjunt de vint-i-una obres multidisciplinàries realitzades entre el 1991 i el 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició, les quals, a partir de la utilització dels llenguatges habituals de la publicitat i dels mitjans de comunicació, ens traslladen a una ironia subtil i a associacions inesperades que sovint arriben a l’absurd.
 • Croquis del taller.Veure imatge de Alfabet inacabat per a L'Hospitalet (nova finestra)
  del 11 al 21 de novembre
  Aquest projecte conduït pels artistes visuals Matteo Guidi i Mireia Sallarès és el resultat del taller Alfabet inacabat per a L'Hospitalet, impulsat per Loop i Districte Cultural de L'Hospitalet.
 • Veure imatge de Aprèn a crear còmics online (nova finestra)
  del 12 al 19 de novembre, 17:30-19:30h
  Si ets un apassionat  dels  còmics, tant que fins i tot t’agradaria dissenyar les teves pròpies historietes, no ho dubtis, al món online tens tot el que necessites i a la biblioteca t’ho ensenyem.
 • Veure imatge de © Joan Morey . Cos Social, 2017 (nova finestra)
  del 23 de novembre de 2018 al 13 de gener de 2019
  2a. edició del Premi de Videocreació - Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i Arts Santa Mònica
  Joan Morey  ha estat el guanyador de la 3a edició del Premi de Videocreació (2018). Aquest premi, promogut per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, l’Arts Santa Mònica i Loop Barcelona, impulsa la coproducció d’un projecte que incorpora el vídeo en l’àmbit de les pràctiques contemporànies, amb l’objectiu de crear accions estratègiques que puguin desenvolupar-se en xarxa, per incrementar la visibilitat en el territori i la presència internacional.

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400