Ajuntament de L'Hospitalet

Jornades i conferències

RSS
 • Veure imatge de Amparo Poch. Su lucha contra la ignorancia sexual, la violencia y la explotación de la mujer y la infancia (nova finestra)
  Dimarts, 23 d'octubre, 19 h
 • Veure imatge de Dia de la Memòria Democràtica (nova finestra)
  Dimecres, 24 d'octubre, 19 h
  L’Hospitalet celebra el Dia de la Memòria Democràtica, un homenatge als homes i a les dones que van lluitar per la recuperació de les llibertats, de la democràcia i de la justícia social al nostre país. Moltes d’elles, persones anònimes que van patir violència, repressió o exili durant la Guerra Civil i la dictadura franquista i amb qui tenim, com a societat, un deute històric.

  Acte institucional al peu de l'escultura Pont de la Llibertat, a la rotonda entre l’avinguda del Carrilet i la rambla de la Marina
 • Veure imatge de Pacte comerç (nova finestra)
  Dimecres, 24 d'octubre, 20:30 h
  ACTIVITAT REALITZADA DINS DEL PACTE LOCAL PEL COMERÇ DE L’HOSPITALET I AMB EL SUPORT DE L’ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA
  Conferència organitzada dins del marc del Pacte Local pel Comerç de L’Hospitalet. 
  Objectiu: tractar els reptes i oportunitats que incideixen més en la competitivitat del comerç.
  Es tracta d’aprofundir en punts com la dinamització comercial, l’associacionisme i la sensibilització comercial, entre d’altres, per tal de promoure un model comercial que miri cap al futur i respongui a les noves demandes de la ciutadania.

  Ponent: Oriol Cesena

  ENTRADA LLIURE
 • Veure imatge de SpoilerLH: Festival de curts DulCINEa (nova finestra)
  Dijous, 25 d'octubre, 18h
  Dijous 25 d'octubre a les 18h.
  Projecció dels tres curts guanyadors del Festival DulCINEa, DulCINEa és un festival de curtmetratges realitzats per entitats que treballen en la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i que organitza el Club Social El Roure. Un acte emmarcat en el Dia Mundial de la Salut Mental de L'Hospitalet.
 • Veure imatge de Activitats Maria Aurèlia Capmany (nova finestra)
  Divendres, 26 d'octubre, 19:30 h
  LLOC: Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet. Carrer Santa Anna 1-7
  Conferència “Maria Aurèlia Capmany. L’època d’una dona”.

  A càrrec d’Agustí Pons. Periodista, escriptor i biògraf de Maria Aurèlia Capmany.
 • Veure imatge de Conferència: Jaume Fuster, gènere negre sense límits (nova finestra)
  Divendres, 26 d'octubre, 19 h
  La novel•la negra i policíaca a Catalunya no va tenir una tradició pròpia —amb permís de Rafael Tasis i Manuel de Pedrolo— fins ben entrada la dècada dels setanta. Precisament, un dels artífexs va ser Jaume Fuster i Guillemó (1945-1998), que va inaugurar un camí que ja no tindria aturador per a la literatura que ell va anomenar de «lladres i serenos». Autor de novel•les, traduccions, guions, tasques editorials, articles teòrics... Fuster va ser un treballador incansable, innovador infatigable i jugador compulsiu que ens va dur la modernitat del gènere a casa nostra.
 • Veure imatge de XaRec (nova finestra)
  Dilluns, 29 d'octubre, 10 h
  Formació adreçada principalment a petites empreses i autònoms dels sectors turístic i hostaler. Exemples i experiències d’organitzacions del sector turisme en l'economia social.

  INSCRIPCIÓ EN LÍNIA
 • Veure imatge de Jornada Fundació Santa Eulàlia (nova finestra)
  Dimarts, 30 d'octubre, 9-14h
  Jornada Qualitat i Calidesa en Atenció a la Dependència. Fer el bé i fer-ho bé
  La Fundació Santa Eulàlia torna a escollir els diferents espais de La Farga Congress per celebrar una de les seves jornades dedicades a professionals del sector que es dedica a la gent gran.
 • Veure imatge de Conferència: Els orígens del llenguatge en l'evolució humana (nova finestra)
  Dimarts, 13 de novembre, a les 19 h
  Pessics de Ciència.Setmana de la Ciència 2018
  Qualsevol reflexió sobre els orígens i el desenvolupament del llenguatge no està lliure d’especulació. Malgrat les dificultats d’investigar l’evolució humana des d’una perspectiva psicològica, creiem que és necessari que les ciències del comportament contribueixin amb la seva mirada a la comprensió dels esdeveniments que ens van convertir en humans. L’objectiu d’aquesta conferència serà revisar i analitzar allò més significatiu que s’ha investigat en matèria de filogènesi del llenguatge i de la comunicació.
 • Veure imatge de Ciència, Cultura i patrimoni.Tres universos en paral•lel o un de sol? (nova finestra)
  Dimecres, 14 de novembre, a les 19 h
  Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2018
  Obrim el diari d'avui. Normalment, les notícies científiques apareixen a la secció de «Ciència» mentre que la crítica d'un llibre, òpera, dansa, peça de teatre, o exposició d'art, es situa a «Cultura». Una discussió sobre recuperació o reivindicació del patrimoni històric serà ubicada a «Política» o «Societat», i a «Medi Ambient» si parlem de patrimoni natural. Universos o mons separats? 
 • Veure imatge de Conferència: Tribut a Richard Feynman (nova finestra)
  Dijous, 15 de novembre, a les 19 h
  Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2018
  Richard Feynman ha estat una de les personalitats més brillants, carismàtiques i fascinants de la història de la ciència. Va guanyar el premi Nobel de Física el 1965 per les seves contribucions en el camp de l'electrodinàmica quàntica, va ser un visionari de la nanotecnologia, va participar en moments clau de la ciència com el Projecte Manhattan i, en paral•lel, va ser un gran professor i divulgador científic.
 • Veure imatge de Conferència: Recerca i conservació dels goril·les de muntanya a Rwuanda (nova finestra)
  Dimecres, 28 de novembre, a les 19 h
  Ja fa més de 50 anys que la primatòloga Dian Fossey va començar l’estudi dels goril·les de muntanya a les muntanyes Virunga. Des d’aleshores han estat moltes les amenaces que ha sofert aquesta població, que l’han portada prop de l’extinció. Aquesta xerrada mostrarà quins són els esforços realitzats que fan possible que actualment encara puguem veure aquests grans primats al seu hàbitat natural, així com la importància de seguir fent-ne recerca. A més, s’explicarà quins projectes de recerca s’estan realitzant actualment, en particular l’estudi del desenvolupament i creixement d’aquests goril·les.
 • Veure imatge de exposolidos (nova finestra)
  del 12 al 14 de febrer, 9-18h
  EXPOSOLIDOS, certamen bienal, celebra la seva novena edició novament a La Farga de L’Hospitalet.

  El Saló de la Tecnologia i el Processament de Sòlids, és la principal fira del sud d’Europa especialitzada en la manipulació i processament de sòlids, materials a granel, pols secs, semi sòlids i separació de sòlids, líquids.

  La presència de les marques líders a EXPOSOLIDOS converteixen el Saló en el lloc idoni per analitzar i comparar solucions a les necessitats tecnològiques dels visitants.

  EXPOSOLIDOS compta amb el suport de les principals empreses europees del sector i dels agents sectorials.

  EXPOSOLIDOS és un esdeveniment pensat per fer negocis, networking i buscar solucions específiques a les necessitats de les empreses que maneguen sòlids, semi-sòlids i requereixen separar líquid-sòlid.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400