Ajuntament de L'Hospitalet

Jornades i conferències

RSS
 • Veure imatge de Robots, intel·ligència artificial, i xarxes socials: la ciència atrapa la ficció? (nova finestra)
  Dimecres, 24 de gener, 19 h
  La invenció d’internet i la irrupció dels telèfons mòbils han propiciat l’aparició de les xarxes socials, un fenomen difícil de preveure fa tan sols un parell de dècades. Com tampoc ho era que els robots sortissin de l’àmbit estrictament laboral per donar pas als anomenats robots socials, que cada vegada veurem més assistint a discapacitats i persones grans, fent de recepcionistes o dependents en centres comercials.
 • Veure imatge de Iniciació a internet (nova finestra)
  del 29 de gener al 19 de març
  Què és Internet? Connectar-se a Internet i comunicar-se per internet. El correu electrònic. Creació d’un compte de correu. La web. Els navegadors: Explorer i Firefox. Els cercadors. Serveis que podem trobar a internet: compres, contractació, aprenentatges, tràmits en línia i molts d’altres.
  Adreçat especialment a persones que tenen uns mínims coneixements d’informàtica i es volen iniciar en el món d’internet.
 • Veure imatge de LiceuBib conferència: Roméo et Juliette de Charles Gounod, a càrrec de Pol Avinyó (nova finestra)
  Dilluns, 29 de gener, 19 h
 • Veure imatge de Automatització i Atur: Ens substituiran els robots? (nova finestra)
  Dimecres, 31 de gener 2018, a les 19 h
  En l'actualitat assistim a una continua automatització del treball humà cada vegada més ràpida i més àmplia. Existeixen robots i sistemes d'intel•ligència artificial capaços de produir i resoldre problemes millor que els humans en cada vegada més aspectes. Arribarà un moment en que les màquines podran realitzar la majoria de treballs millor que un ésser humà? Què suposarà això per a la nostra societat i la nostra economia? Com podem preparar-nos per a aquest futur?
 • Veure imatge de Conferència: Dones invisibles per a la medicina (nova finestra)
  Dijous, 15 de febrer, a les 19 h
  Els biaixos (o desviacions) de gènere en la medicina causen invisibilitat de les dones: els estereotips de gènere, l’absència de dones en les cohorts utilitzades per la investigació i la docència, la no valoració de les condicions de vida i treball i la sobrecàrrega psicosocial, l’absència d’investigació en morbiditat diferencial, evolució i tractaments, una organització sanitària androcèntrica, els biaixos en prevenció i promoció de la salut...
 • Veure imatge de Emprendre en la ciutat del segle XXI (nova finestra)
  Dimarts, 20 de febrer, 18.30 h
  Campanya municipal d'actuacions prèvies al Mobile World Congress 2018
  El món dels negocis es troba en procés de canvi permanent. L’economia globalitzada, les transformacions en els estils de vida i de consum i l’omnipresència d’unes tecnologies que evolucionen vertiginosament tenen un impacte cabdal en l’activitat econòmica i en la forma com aquesta es genera i desenvolupa. Ni tan sols les bases fonamentals del sistema econòmic que ha estat predominant al llarg dels dos darrers segles en queden al marge.

  El llibre “Post-Capitalist Entrepreneurship: Startups for the 99%”, de Boyd Cohen, parteix d’aquest marc per presentar un nou paradigma per a l’emprenedoria que conjuga un ús intensiu de les tecnologies de la comunicació amb una creixent sensibilitat social i ecològica, representada en gran mesura per allò que els anglosaxons anomenen “Commons”.

  L’activitat consistirà en una presentació inicial dels continguts del llibre per part de l’autor i un posterior debat a partir de les intervencions de representants de l’àmbit polític, empresarial i acadèmic, que ens oferiran les respectives visions sobre aquest nou paradigma i sobre el futur de l’emprenedoria a casa nostra en general.
 • Veure imatge de Tertúlia: Ciència al dia (nova finestra)
  Dimecres, 21 de febrer, a les 19 h
  Pessics de Ciència
  Quines han estat les principals notícies científiques de les darreres setmanes? Hi ha hagut descobriments rellevants? Què han publicat les revistes especialitzades?
  Aquestes són les preguntes que serviran de fil conductor de la tertúlia, que conduirà Teresa Bau, periodista i consultora de comunicació especialitzada en el camp de la salut i les noves tecnologies (@tbaupuig).
 • Dimecres, 28 de febrer, 18 h
  Pel•lícules sobre artistes plàstics.
  La xerrada pretén donar a conèixer els mecanismes visuals, de producció i de narració interna que regulen les pel•lícules sobre artistes plàstics.
  Dimecres, 28 de febrer a les 18h.
 • Veure imatge de Conferència: Blockchain: el nou repte per a la gestió pública (nova finestra)
  Dimecres, 28 de febrer, a les 19 h

  El Blockchain és una tecnologia que ha arribat per canviar internet tal com el coneixem. Ha passat de donar suport al Bitcoin (la primera moneda electrònica) a ser ja un element imprescindible per innovar en els serveis públics. Des de proporcionar eines a la ciutadania per gestionar la seva identitat digital a la generació de llibres de registre immutables.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400