Ajuntament de L'Hospitalet

Exposicions

RSS
 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de Exposició Elèctric i llunyà (nova finestra)
  del 25 de gener al 6 de maig
  Fotografia contemporània colección olorVISUAL
  L’exposició consta d’una selecció d’obres d’autors nacionals i internacionals representatius de la fotografia contemporània agrupades temàtica i estèticament: espais fabrils; paisatges construïts, naturals, habitats; color i records. Per a cadascun d’aquests ambients s’han creat essències que responen a associacions entre allò visual i allò olfactiu, proposant una experiència única per als sentits.
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  des del 26 de gener
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
 • Veure imatge de 12+1, mostra d’art urbà contemporani (nova finestra)
  del 8 de febrer al 6 de maig
  Exposició col·lectiva dels artistes que van participar a la segona edició del projecte 12+1, de gener a desembre de 2017. El projecte proposa cada mes una intervenció d’un artista diferent al mateix mural, ubicat al carrer de Rosalía de Castro, a la sortida del metro de la Torrassa.
 • Veure imatge de Round 12: Pati Baztán. (nova finestra)
  del 8 de febrer al 6 de maig
  Mostra d'Art Urbà Contemporani
  12+1. Mostra d’Art Urbà Contemporani és una iniciativa d’art urbà que s’està duent a terme des de juny de 2015 a Sant Feliu de Llobregat i des de l’octubre a L’Hospitalet de Llobregat. Actualment se’n celebra la tercera edició en ambdues ciutats.
 • Veure imatge de Pepe Espaliú. Tres temps (nova finestra)
  del 8 de març al 3 de juny
  Barcelona/L'Hospitalet: 1975-1988-1993
  Pepe Espaliú (Còrdova, 1955 - Madrid, 1993) va ser un dels artistes més destacats de la generació espanyola dels vuitanta. Pintor, escultor, dibuixant i escriptor, va desenvolupar una obra coherent i significativa relacionada molt estretament amb la reflexió sobre la pròpia identitat. Al seu treball se li deu una de les més profundes conceptualitzacions de la vivència de la SIDA, malaltia motiu de la seva defunció i amb la qual va dialogar amb valentia en el plànol artístic i sobre la qual va produir algunes de les seves obres més importants.
 • Veure imatge de Eva Fructuoso. La importancia del relato (nova finestra)
  del 22 de març al 29 d'abril
  TPK presenta una selecció dels treballs realitzats per Eva Fructuoso entre els anys 2002 i 2015. Una exposició sobre el món de l'Eva: paraules, imatges, paraules-imatges que aporten una visió desenfadada i profunda, radical i irònica.
 • Veure imatge de Exposició: Fusió Art, de Gaby Kitaj Zyskindowich i Joan Pla Rodríguez (nova finestra)
  del 5 al 29 d'abril
  Exposició de pintures i escultures Fusió Art. Pintures de Gaby Kitaj, basades en rostres, paisatges i bodegons, algunes inspirades en les pintures d'artistes famosos; i Joan Pla amb una mostra d'escultures de la col·lecció titulada Sigues tu.
 • Veure imatge de Bitàcola de Nevenka Pavic (nova finestra)
  del 5 al 25 d'abril
  Cercant el límits. 11è Cicle d'art contemporani
  Escultures, pintures, collages, mosaics i instal•lacions formen part de la producció d'aquesta destacada artista multidisciplinària xilena instal•lada a Barcelona des de l'any 2000. La seva carrera s'ha caracteritzat per una contínua transhumància i desplaçament per diversos contexts socials, populars i estètics del mapa mundial cultural, com Mèxic, Guatemala, Espanya, França, Regne Unit i nord d'Àfrica, a més de recorreguts per l'eix Andí, on hi ha recol•lectat variants simbòliques que incorpora sòlidament en la seva obra.
 • Veure imatge de D’una altra manera – Sabine Finkenuaer (nova finestra)
  del 7 d'abril al 18 de maig
  Ana Mas Projects presenta al seu espai de L'Hospitalet l’exposició individual de l’artista alemanya Sabine Finkenuaer. La proposta titulada D’una altra manera proposa crear un univers de poètica pròpia, un clima serè, delicat, però a la vegada inquietant. Compost d’obres de gran format, en la seva majoria pintures, que manifesten un innovador canvi respecte al treball desenvolupat en els últims cinc anys.
 • Veure imatge de Desprèn-te (nova finestra)
  del 10 d'abril al 6 de maig
  Matilde Vela
  Viure, es pot viure amb molt poc. I segurament seríem més feliços.
  La necessitat d’acumular és innata en mi, tot i proposar-me viure amb el mínim.
  La majoria de les instal·lacions que presento en aquesta exposició tenen a veure
  amb el fet de desprendre’s.
 • Veure imatge de Exposició multidisciplinar: Aprestadora (nova finestra)
  del 10 al 27 d'abril
  Amb obres d'Alma Mor/ Deno Vázquez/ Alejandro Acosta/ Pau Bernis/ Noel Yebra/ Joshua Perkin/ Aaron Salm
  Aprestadora és un col•lectiu i un espai dedicat a la cultura en ple cor de L'Hospitalet on promovem activitats culturals amb joves artistes de la ciutat i de la resta del món. Aprestadora Gallery porta a la ciutat pintura real en estat pur i salvatge, sense necessitat de discursos eteris.
 • Veure imatge de Exposició:My name is (nova finestra)
  del 10 al 27 d'abril
  Una història del Graffiti
  MY NAME IS mostra els diferents estils d'escriptors de LH, Barcelona i rodalies que han representat el moviment graffiti, sense cap altra intenció que perpetuar el seu estil.
  Amb aquesta expo, volem mostrar el treball altruista que moltes persones desenvolupen per amor al graffiti, i acostar-ho a la gent amb el pretext que sigui conegut i valorat.

  Inauguració: 10 d'abril a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Ceci n'est pas un casc (nova finestra)
  del 12 d'abril al 3 de juny
  Exposició col·lectiva dins del cicle Ceci n’est pas. Amb l’excusa d’un casc de la col•lecció del Museu de l’Hospitalet que, per les seves característiques es suposa d’origen caucàsic i de procedència desconeguda, convidem als artistes a que facin una revisió del que signifiquen la memòria, l’oblit i el rastre deixat per les persones, i la impotència que suposa la “no-presencia” en la construcció posterior del relat històric del qual han estat actors tant en l’espai personal com en el col•lectiu.
 • Veure imatge de Exposició: Dames del Blues (nova finestra)
  del 12 d'abril al 3 de maig
  Una col·lecció de fotografies, discs, notícies, textos i curiositats gràfiques d’aquestes dones que van ser i són grans intèrprets d’aquest gènere musical.
 • Veure imatge de Exposició: Treballs dels alumnes de l'Ateneu Cultural Catalonia (nova finestra)
 • Veure imatge de Exposició "40 AÑOS DESPUÉS : MERCADILLO DE BELLVITGE  [1978-2018]"  (nova finestra)
  del 16 d'abril al 17 de maig
  Aprofitant la conjuntura de l’actual exposició a la Virreina “Màquines de Viure: Flamenco y arquitectura en la ocupació y desocupació de espais”, comissariada per l’artista Pedro G. Romero, en la que s’exposa el vídeo “¡Bellvitge, Bellvitge!” (1978), de Julián Álvarez, presentem la sèrie fotogràfica “40 años después: mercadillo Bellvitge 1978”. Sèrie que reflecteix el comerç ambulant d’aquell “mercadillo” en el singular context arquitectònic de Bellvitge.
 • Veure imatge de 500  anys de Reforma Protestant (1517-2017). Història, arrelament i presència a L’Hospitalet (nova finestra)
  del 16 d'abril al 6 de maig
  Exposició commemorativa dels 500 anys de l'inici de la Reforma Protestant i el seu arrelament i presència a la nostra ciutat, des del punt de vista  historicocultural . Es tracta d’un recorregut històric pels  principals esdeveniments de la vida de Martí Luter, iniciador de la Reforma, i dels fets i personatges més destacats d’aquest període històric fins arribar a l'actualitat.
 • del 16 d'abril al 6 de maig
  Exposició commemorativa dels 500 anys de l'inici de la Reforma Protestant i el seu arrelament i presència a la nostra ciutat, des del punt de vista  historicocultural . Es tracta d’un recorregut històric pels  principals esdeveniments de la vida de Martí Luter, iniciador de la Reforma, i dels fets i personatges més destacats d’aquest període històric fins arribar a l'actualitat.
 • Veure imatge de “POSTALS DE L’HOSPITALET” (nova finestra)
  del 17 d'abril al 8 de maig
  Exposició del 17 d’abril al 8 de maig de 2018
  Inauguració: dimarts, 17 d’abril, a les 19 h

  Postals de L’Hospitalet és una iniciativa que neix de diversos Punts Òmnia de L’Hospitalet (BlogL’Hosfera) amb l’objectiu d’il•lustrar la realitat de la nostra ciutat. Fotografia, creativitat, treball comunitari i aprenentatge TIC són els seus ingredients claus.
 • Veure imatge de Exposició: "Illustraciencia5" (nova finestra)
  del 19 d'abril al 7 de juny
  Dins el projecte Botigart

  Exposició de la cinquena edició del Premi internacional d'il•lustració científica illustraciencia

  En la cinquena edició del premi, organitzat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i amb la col•laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) i el Ministerio de Economia y Competitividad (MINECO), s'ha presentat més de 450 obres, d'il•lustradors de més de 32 països, amb gran presència d'il•lustradors espanyols, portuguesos, colombians i mexicans, entre d'altres. Illustraciencia s'ha transformat en una plataforma internacional per donar difusió als professionals de la il•lustració científica i de natura que acosten la ciència i la natura a la societat

 • Veure imatge de L’Estaca: l’eina del somni (nova finestra)
  del 19 d'abril al 27 de maig
  El 13 d’abril de 1978, ara fa justament 40 anys, va aparèixer el primer número de L’Estaca, Setmanari de l’Hospitalet, amb un preu de 30 ptes i 20 pàgines. Aquesta exposició fa un recorregut sobre la trajectòria, curta però intensa, d’aquesta capçalera referent de la informació local.

  Inauguració i presentació del llibre dijous 19 d'abril a les 19 h. a l'Harmonia (Pl. Josep Bordonau, 6)
 • Veure imatge de Tattoo (nova finestra)
  del 20 d'abril al 11 de maig
  Tattoos L’H recull les instantànies preses en una sessió fotogràfica per la Teresa Canturri.
 • Veure imatge de "35 anys fent avions a L'Hospitalet" (nova finestra)
  del 3 al 5 de maig
  Exposició d'avions i objectes d'aeromodelisme del Club d'Aeromodelisme Delta
  L’aeromodelisme, a més d’un esport, és un entreteniment que ens fa conèixer conceptes de física, especialment l’aerodinàmica. És una satisfacció que un avió construït per tu voli, i en això es basa la nostra afició.

  No seria just que aquests aeromodels els gaudíssim només nosaltres i, per això, et convidem a que vinguis a veure’ls en aquesta exposició.
  Dins de les limitacions d’espai, hem procurat portar una mica de totes les disciplines.
 • Veure imatge de SONAR_ni_flyers_ni_posters_exposicio (nova finestra)
  del 24 de maig al 23 de juny
  Un recorregut experiencial per l’univers del festival
  El Centre d’Art Tecla Sala, en el marc del 25 aniversari del festival de música electrònica Sónar, presenta la mostra Ni flyers ni pòsters. 25 anys de Sónar. A través d'una selecció de més de 50 peces, distribuïdes en 10 sales, l'exposició es configura com una instal•lació interactiva per revisar alguns dels temes principals de les imatges del festival i apropar l'espectador a l'univers creatiu de Sergio Caballero (Barcelona, 1966): codirector de Sónar i creador de la seva imatge visual des dels inicis del festival.
 • del 25 de maig al 15 de juny
  Proposta fotogràfica que escull 20 obres literàries de diferents autors/es catalans/es, triant un text de cada llibre i realitzant una foto que il·lustra la cita.
 • Veure imatge de 2018_invoice_tecla_sala_produccions (nova finestra)
  del 26 de setembre al 4 de novembre
  Suport a la creació artística contemporània
  In Voice és una instal•lació de vídeo a on tres cantants interpreten una adaptació del cant gregorià O Virgo Splendens, substituint el text original per l’enumeració de totes les dades enunciades en les factures emeses en el procés de realització de la producció de la pròpia instal•lació de vídeo.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400