Ajuntament de L'Hospitalet

Exposicions

RSS
 • Veure imatge de Color, forma... i volum (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Renovació exposició permanent
  A les dinou taules renaixentistes i barroques presentades fins ara se sumen ara un conjunt d’onze elements arquitectònics i escultòrics provinents de l’església de Santa Eulàlia de Mèrida de l'Hospitalet, enderrocada  l’any 1936.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història. Exposició permament (nova finestra)
  del 26 de març de 2014 al 31 de juliol de 2018
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de Cossos infralleus, exposició d’Aïda Andrés (nova finestra)
  del 30 de novembre de 2017 al 11 de febrer de 2018
  L’exposició és el resultat dels experiments amb la llum que l’artista va fer a l’Antàrtida
  La Fundació Arranz-Bravo presenta el treball d’Aïda Andrés sorgit de l’experimentació amb la llum durant una llarga residència a l’Antàrtida. L’obra se centra en els efectes lumínics en el paper, el gravat, la ceràmica i la fotografia. Andrés és la guanyadora del Premi d’Arts Visuals Eduard Arranz-Bravo.
 • Veure imatge de "Pedra i Ferro". Fotografies de Manuel Contreras i Teresa Canturri. (nova finestra)
  de l'1 de desembre de 2017 al 8 de febrer de 2018

  Són moltes les vegades que caminem pels carrers de l´Eixample sense adonar-nos de la bellesa que ens envolta.

  Si un dia us decidiu a mirar al voltant podreu comprovar que els edificis estan plens de mil detalls ornamentals creats per arquitectes, artistes i artesans.
  Per això hem volgut fixar la nostra mirada en aquest treballs i ensenyar-vos-els abstrets del seu conjunt com a treballs únics.

  La Pedra i el Ferro són una part molt important d’aquestes obres arquitectòniques i com apassionats del Modernisme us presentem la nostra particular manera de veure’l.

 • Veure imatge de Guinovart. Temps de cartells (nova finestra)
  del 12 de desembre de 2017 al 28 de gener de 2018
  Exposició commemorativa en el 10è aniversari de la seva mort, a mode de recorregut per l’univers cartellista de Guinovart. Recordant la seva última exposició, al Museu d’Història de Catalunya, donarà a conèixer l’importantíssim llegat de cartells que va fer, per a associacions, festes majors i per denunciar fets polítics, entre d’altres.
 • Veure imatge de 40 anys d’escalada del Club Muntanyenc L’Hospitalet (nova finestra)
  del 14 de desembre de 2017 al 4 de març de 2018
  Una exposició de fotografies per mostrar a la gent de L’Hospitalet i al socis més novells del club com van ser els inicis de l’alta muntanya i l’escalada a L’Hospitalet. Podrem veure, encara que en blanc i negre, les vestimentes i els materials emprats per aquells pioners.

  Inauguració: dijous, 14 de desembre a les 19.30 hores
 • Veure imatge de Exposició d’escultura:RECUPERART (nova finestra)
  del 9 al 26 de gener
  El títol de l'exposició "RECUPERART" resumeix la realització d'obres d'art amb materials reciclats.
  Des del 2012 fins al dia d'avui recupero objectes de diverses formes, procedències i mesures i amb ells realitzo obres d'art. Entre aquests materials podem trobar des de rodes de bicicleta, com a material més gran, fins a dents de cremallera com més petit.

  L'objectiu és donar a conèixer que amb aquests materials, acoblats i coberts moltes vegades amb pintura acrílica, queden dissimulats dins del context pictòric fent complex el fet de descobrir de quin materials està composta l'obra.

  Inauguració: 9 de gener a les 19.30 hores
 • Veure imatge de Exposició de figures geomètriques:Del pla al volum (nova finestra)
  del 9 al 26 de gener
  Carles Ferran Gozálvez us presenta diferents dissenys de figures geomètriques.
  Els models provenen d’un procés d’ideació a partir de lleis geomètriques, combinant l’estètica acolorida amb el disseny que permet muntar-les. Al costat de la figura 3D, hi ha de vegades el seu desenvolupament o projeccions que faciliten la seva comprensió i dibuixos gràfics que expliquen la seva generació.

  Inauguració i xerrada de presentació: dissabte 13 de gener a les 18 hores.
 • Veure imatge de Exposició “SALVEM EL MAR” (nova finestra)
  del 10 al 29 de gener
  La sala d’exposicions del Centre Cultural Collblanc – la Torrassa acull aquesta exposició divulgativa i itinerant Salvem el mar, amb la qual l’Ong ADDA vol conscienciar dels problemes existents en els mars i oceans, convertits en les grans deixalleries del planeta i que afecten directament a la vida marina i a la humana.
 • Veure imatge de Exposició: "Visions de L'Hospitalet i voltants" (nova finestra)
  del 11 de gener al 5 de febrer
  Quan us planteu davant d’un dels quadres penjats no deixareu de veure el vostre barri, la vostra plaça, el vostre carrer. Però si tanqueu els ulls, segurament us vindrà a la ment allò de què potser mai no us heu adonat: el color i l’escalfor que també impregnen L’Hospitalet.
 • Veure imatge de Autopista 2018 (nova finestra)
  del 12 de gener al 29 de març
  La Tepekale comença l’any amb una exposició de tres artistes del grup 4, Barbier, l’espai d’art contemporani de Nîmes (França). La mostra s’emmarca en el programa d’intercanvis i projectes de la Xarxa europea Kanîbal’Hopox, de la qual el TPK és membre fundador.
 • Veure imatge de Mon corps, mon esprit, l’exposició d’Àngels Ribé a la galeria Ana Mas Projects (nova finestra)
  del 13 de gener al 9 de març
  Ana Mas Projects presenta Mon corps, mon esprit una exposició de l’artista conceptual catalana Àngels Ribé. La mostra està constituïda per un conjunt de peces que recullen un diàleg entre el treball més recent i l’obra feta entre les dècades de 1970 i 1980. A la mostra l’artista cristal•litza a través d’imatges fotogràfiques, problemàtiques de l’esperit i del cos, una dualitat que s’ha manifestat constantment des dels inicis de la seva carrera.
 • Veure imatge de Jordi Macabich i Potau (nova finestra)
  del 13 de gener al 16 de febrer
  Una mostra per conèixer, recordar i homenatjar Jordi Macabich (1925-2015), il•lustrador, historietista i pintor vinculat al barri de Santa Eulàlia.
 • Veure imatge de Taller i Activitats CCBG (nova finestra)
 • Veure imatge de Exposició Argo (nova finestra)
  del 23 de gener al 18 de febrer
  Hibridacions i contextos | Projecte en col·laboració
  Argo és el projecte de col·laboració entre l'Escola d'Art i Superior Serra i Abella de L'Hospitalet i el Centre d'Art Tecla Sala, en el marc del programa Hibridacions i contextos que promou la col·laboració entre els centres d'art i les escoles d'art i disseny de Catalunya.
 • Veure imatge de Exposició: 100 venus i altres dones (nova finestra)
  del 23 de gener al 15 de febrer
  «100 venus» (Reliquiaris profans)
  100 venus vol ser una reflexió sobre el rol de les dones a través de la història de l’art. Les dones presentades com a models o com a verges. Les dones com a joietes exhibides, sense cap més demanda que la de ser guapes, i de correspondre als «cànons» de cada època. Avui dia, les actrius i top models serien les «venus» de la nostra època.
  Presentades dins de llaunes de sardines fan pensar en els reliquiaris, o en les capses de joies, just com un objecte agradable.
 • Veure imatge de Fotografia de l'exposició. Autor: Antonio Lafuente (nova finestra)
  del 24 de gener al 25 de febrer
  Exposició de 40 fotògrafs que, al llarg de les seves carreres, s'han aproximat al món de la pantalla gran amb un enfocament molt particular. Les fotografies s'han seleccionat segons la creativitat del mitjà, l'admiració i l'empatia que provoca l'espectacle cinematogràfic.
 • Veure imatge de Cecilia de Val. Origami girl, 2008. (nova finestra)
  del 25 de gener al 6 de maig
  Fotografia contemporània colección olorVISUAL
  L’exposició consta d’una selecció d’obres d’autors nacionals i internacionals representatius de la fotografia contemporània agrupades temàtica i estèticament: espais fabrils; paisatges construïts, naturals, habitats; color i records.

  Per a cadascun d’aquests ambients s’han creat essències que responen a associacions entre allò visual i allò olfactiu, proposant una experiència única per als sentits.
 • Veure imatge de Exposició: James Ellroy, l'àngel del mal (nova finestra)
  del 25 de gener al 23 de febrer
  Un recorregut per l'obra del més interessant autor actual de la novel.la negra nord-americana a partir del fons documental de la Bòbila.
 • Veure imatge de Cartell Mon Feijóo (nova finestra)
  del 25 de gener al 23 de febrer
  Em dic Mon Feijóo i el meu camí pel món visual va començar fa molt temps però es va professionalitzar quan vaig estudiar Imatge i So allà per l'any 2000. 
 • Veure imatge de Exposició: Belladona, de Felip Alba Invernot (nova finestra)
  del 25 de gener al 15 de febrer
  Cànon de bellesa, arquetips, imatge, moda, eterna joventut, feminitat, opressió, patriarcat, càrrega familiar, emancipació... Una reflexió pictòrica sobre les contradiccions de la societat actual prenent com a protagonista la figura de la dona.
 • Veure imatge de Exposició de dibuix:Al natural (nova finestra)
  del 30 de gener al 23 de febrer
  de Fran Mariscal Mancilla
  Dibuixar al natural consisteix a plasmar sobre el paper a un model (del sexe, complexió, raça o edat que sigui) en una sèrie de posis que tenen una durada limitada, en general cinc o tres minuts, en altres ocasions la nostra labor serà reproduir una sèrie de passos i moviments al ritme d'alguna cançó que permeti al professional dansar al seu aire.
  La meva intenció amb aquesta exposició, és mostrar alguns dels centenars de dibuixos que s'arriben a fer en 3 o 4 anys durant aquestes sessions i com, experimentar amb altres tècniques, em va il•luminar per generar obres una mica millors que les d'ahir, i una mica pitjors que les de demà.

  Inauguració: 30 de gener a les 19:30 hores
 • del 6 al 28 de febrer
  Mostra fotogràfica d’un viatge als camps de concentració d’Auschwitz.
  A càrrec de Bernat Garcés, veí de L’Hospitalet.
 • Veure imatge de Exposició d'escultura ceràmicaAcolorint volums (nova finestra)
  del 27 de febrer al 23 de març
  La Laura Álvarez Keller, en aquesta exposició, presenta representacions de figures humanes i animals en les quals intenta portar a la tercera dimensió el món de la pintura en el qual ha treballat durant tota la seva vida.

  Per a ella són dos mons complementaris, el de la pintura i el de la ceràmica, amb infinites possibilitats que espera poder desenvolupar en el futur proper.

  Inauguració: 27 de Febrer a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Pepe Espaliú, Montse Cosidó. Les mains sales, 1975. (nova finestra)
  del 8 de març al 3 de juny
  Barcelona - l'Hospitalet | 1975-1988-1993
  Pepe Espaliú (Còrdova, 1955 - Madrid, 1993) va ser un dels artistes més destacats de la generació espanyola dels vuitanta. Pintor, escultor, dibuixant i escriptor, va desenvolupar una obra coherent i significativa relacionada molt estretament amb la reflexió sobre la pròpia identitat. Al seu treball se li deu una de les més profundes conceptualitzacions de la vivència de la SIDA, malaltia motiu de la seva defunció i amb la qual va dialogar amb valentia en el plànol artístic i sobre la qual va produir algunes de les seves obres més importants.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400