Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

L'Alzheimer i els cuidadors

A càrrec de Montserrat Lacalle Sistere
Ho organitza: Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de L’Hospitalet
Data: 19 de setembre de 2018
Hora: 18 h
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Després de 20 anys d’haver iniciat la nostra activitat com a Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de l’Hospitalet seguim treballant sent fidels a l'objectiu principal amb què es va crear: donar suport als familiars de malalts amb Alzheimer i altres demències.

La demència pot tenir diverses causes, en la majoria de casos està ocasionada per la malaltia d’Alzheimer, però també pot ser per altres malalties degeneratives del cervell o per lesions vasculars cerebrals (demència vascular).

Es caracteritza per la pèrdua de capacitats mentals (memòria, raonament, judici, etc), de mobilitat, llenguatge i comunicació i per la repercussió que aquestes pèrdues tenen a nivell emocional i de qualitat de vida en qui la pateix i en la seva família.

Els familiars de la persona amb demència també es veuen afectats per la malaltia:
  • Emocionalment. És un cop fort el veure les pèrdues d’una persona estimada.
  • Físicament. Cal que vagin fent al malalt tot allò que ell ja no és capaç de fer, cuidar-lo i estar-ne pendent les 24 hores del dia.
  • Econòmicament. Sovint són necessàries despeses importants per cobrir les necessitats d’atenció de la persona malalta i intentar garantir al màxim la seva qualitat de vida.
  • Socialment. Es va produint un aïllament d’aquest cuidador per la gran dedicació cap al malalt.
Des de l'Associació coneixem aquesta realitat i encarem la nostra tasca cap a l'ajuda als malalts i sobretot als familiars per fer més lleugera la seva càrrega, mitjançant l'acompanyament, la informació, suports tècnics, suport psicològic, amb qualsevol recurs que estigui al nostre abast i sempre amb el reconeixement de la tasca diària que aquests cuidadors realitzen, intentant una major sensibilització social i política.

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de l’Hospitalet pot assumir aquests reptes gràcies a la dedicació totalment altruista dels membres de la Junta, dels socis i d’altres persones voluntàries i també gràcies al suport econòmic i reconeixement que rebem de l’Ajuntament de l’Hospitalet i d’altres institucions.

MONTSERRAT LACALLE SISTERE és Doctora en psicologia, professora associada al Departament de Psicologia clínica de la UAB i directora de títols de postgrau en gent gran de la fundació Pere Tarrés.

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400