Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

10/11/2017
Espai públic

S’obre com a nova zona de vianants el remodelat carrer del Progrés, eix cívic de Collblanc-la Torrassa  

Veure imatge de  S’obre com a nova zona de vianants el remodelat carrer del Progrés, eix cívic de Collblanc-la Torrassa   (nova finestra)
Les obres de reforma, que han durat un any, han servit també per millorar la pavimentació, l’enllumenat, l’arbrat i el clavegueram de la via

La reforma urbanística del carrer del Progrés ha transformat aquest important eix cívic de Collblanc-la Torrassa en una nova zona de vianants, un espai més transitable i amable per als veïns i els visitants de la zona comercial. Tot el carrer és ara una via de plataforma única, sense desnivell entre calçada i vorera, on la prioritat és sempre dels vianants.

A més, l’actuació urbanística ha inclòs la millora del paviment del carrer, amb la seva renovació, i de l’enllumenat, ara més eficient i de menys consum energètic, amb la instal•lació de lluminàries amb tecnologia led. També s’ha renovat l’arbrat de la via i s’han millorat les instal•lacions de clavegueram i drenatge superficial.

Amb la implantació de la zona de vianants al carrer del Progrés, al tram entre els carrers d’Occident i del Montseny no és permesa ara la circulació general i tan sols poden accedir-hi els vehicles dels veïns del carrer —per utilitzar els pàrquings— i els autoritzats per fer càrregues i descàrregues als comerços.

Per fer-hi el control d’entrada d’automòbils, s’han instal•lat càmeres de lectura de matrícules a tots els accessos. Des de la carretera de Collblanc, l’entrada al carrer del Progrés canvia de sentit i és lliure per permetre l’accés a l’aparcament del Mercat de Collblanc.

La nova configuració del carrer suposa una pacificació del trànsit amb la reducció de cotxes a l’espai públic i la limitació de la velocitat a 10 km/h i, en conseqüència, una disminució en l’emissió de contaminants emesos pels vehicles i una millora de la qualitat ambiental. Per comprovar-ho, s’està realitzant un estudi per mesurar els nivells de contaminació ambiental existents previs a l’execució de l’obra, durant els treballs i un cop acabada la reforma i restringit el trànsit.

Les obres d’aquesta important actuació urbanística, que han durat un any i han tingut un pressupost d’1,1 milions d’euros, han servit per millorar el carrer del


Progrés i crear una àmplia zona de vianants al centre del barri de Collblanc, amb l’objectiu de crear un espai més amable per al veïnat, millorar la qualitat ambiental i potenciar l’eix comercial que uneix la plaça Espanyola amb el Mercat de Collblanc.

Últimes notícies

Veure imatge de  Núria Marín mostra la seva satisfacció per l’acord de Pressupostos Generals de l’Estat en matèria d’habitatge (nova finestra)
Veure imatge de  L’Oficina Municipal de l’Habitatge incorpora tràmits amb cita prèvia per millorar l’atenció ciutadana (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet esdevé Vila Esportiva Universitària (nova finestra)
Veure imatge de  Constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2018-2019 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400