Ajuntament de L'Hospitalet

Arxiu Municipal de L'Hospitalet

Veure imatge de Presentació (nova finestra)
L'Arxiu Municipal és el responsable del disseny, administració, actualització i millora del sistema de gestió documental de l'Ajuntament de l'Hospitalet, s'ocupa de recollir, conservar, organitzar i comunicar els documents produïts per l'Ajuntament com a resultat de la seva activitat, per tal que puguin ser utilitzats per a la gestió administrativa, la informació, la investigació i la cultura. Així mateix, vetlla per la integritat, la preservació i la difusió del patrimoni documental del municipi, de titularitat pública o privada, incentivant l’ingrés de documents privats a l’Arxiu.
 • Veure imatge de Visites a l'Arxiu (nova finestra)
  28/11/2017
  El passat divendres 24 de novembre van venir a visitar-nos un grup d’alumnes del cicle  formatiu de gestió administrativa dels Jesuïtes Bellvitge – Centre d’Estudis Joan XXIII. 
 • Veure imatge de Arxivem el moment (nova finestra)
  11/10/2017

  Arxivem el moment

  L'Arxiu fa una crida a la ciutadania perquè faci arribar les seves fotografies i vídeos dels esdeveniments actuals

  L'Associació d'Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya ha engegat la campanya #ArxivemelMoment per tal de garantir la preservació dels materials audiovisuals digitals generats per àmplies capses de la societat civil, ja que les xarxes socials (Twitter, Youtube, Instagram, etc.) no ofereixen garanties de preservació permanent ni d’accés futur (http://arxivers.com/index.php/recursos/arxivar-l-avui-per-guanyar-el-futur)

  L’Arxiu Municipals és responsable de la custòdia i difusió del patrimoni documental de la ciutat i degut a la temporalitat d’aquests documents creiem convenient oferir els nostres serveis de preservació i difusió en el mateix moment en què es generen per tal d’evitar la seva pèrdua

  És per això que demanem a la ciutadania que ens faci arribar el material gràfic que hagi pogut enregistrar del moviment social i polític que està suposant el Referèndum de l’1 d’octubre (el dia de les eleccions, la vaga general, les manifestacions del 7 i 8 d’octubre, etc.) a l’Hospitalet de Llobregat seguint les indicacions següents.

 • Veure imatge de 40è aniversari de l'Institut de Bellvitge (nova finestra)
  21/06/2017

  40è aniversari de l'Institut de Bellvitge

  Anomenat inicialment "Instituto Nacional número 3"

  L'Institut de Bellvitge ha celebrat el seu quarantè aniversari amb diversos actes commemoratius i l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet hi ha col·laborat cedint-hi material fotogràfic i altra documentació.

  Des d'aquím felicitem l'Institut per aquests quaranta anys d'història !!!.
 • Veure imatge de Dia Internacional dels Arxius (nova finestra)
  26/04/2017

  Dia Internacional dels Arxius

  L'Arxiu celebra la diada  i us avança la programació
  MOSTRA DE DOCUMENTS
  A l'Harmonia, del 9 de juny al 2 de juliol

  VISITA GUIADA
  A l'Arxiu Municipal, 9 de juny,  a les 12h. Durada màx. 1h; 25 participants màx.

 • Veure imatge de Presentació del llibre "L'Hospitalet de Llobregat desaparegut" (nova finestra)
  07/04/2017
  El proper 18 d'abril, en el marc de les Festes de Primavera, es presenta el llibre de fotografies antigues editat per Efadós "L'Hospitalet de Llobregat desaparegut" que conté imatges de l'Arxiu municipal.

  Hi participen la Núria Marín, alcaldessa de la ciutat i Josep Maria Solias, autor del llibre.

  L'acte té lloc a l'Harmonia, a les 19:30h.

 • 26/01/2017
  Signat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de l'Hospitalet i l'Editorial Efadós, promogut per la secció de Patrimoni Cultural, per a la confecció d'un llibre de fotografies antigues titolat "L'Hospitalet de Llobregat desaparegut". Inclou imatges de l'Arxiu municipal.

  La seva presentació tindrà lloc en el marc de les Festes de Primavera de 2017.
 • 03/06/2016
  Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, 9 de juny, us mostrem a l'apartat Curiositats de l'Arxiu un document ben singular:  Les 10 escopetes de l'alcalde (1819)
 • 12/04/2016
  Estrenem dos nous apartats al nostre web de difusió del patrimoni documental custodiat a l'Arxiu:
 • 15/12/2015

  Refugis antiaeris,  nova troballa

  Localitzada a l'Arxiu informació sobre 24 refugis antiaeris a L'Hospitalet

  Una de les tasques encomanades als arxius és la descripció de documents. En aquesta vessant, l'Arxiu Municipal ha fet una troballa inesperada l'origen de la qual es remunta al 1938, en plena Guerra Civil.

  Gràcies a la feina desenvolupada per Oriol Valls Pérez, estudiant del Màster en Arxivística, durant el període de pràctiques a l'Arxiu, pot variar la idea que es tenia sobre la construcció de refugis antiaeris a la ciutat, alguns dels quals encara es conserven.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400